• Articolul 1 - SCOPUL

      Termenii si conditiile generale de vanzare (in cele ce urmeaza TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre Bidalac Marius Ciprian PFA, prin intermediul magazinului virtual www.timemaniac.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.
In acest TCGV, urmatorii termeni vor insemna:

 

"Cumparator": persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.

 

"Vanzator": Bidalac Marius Ciprian PFA, numar Registrul Comertului F08/974/2011, CUI 28925546.

 

"Bunuri si Servicii": orice proiect la cheia, echipament, material si/sau parte a acestora sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului.

 

"Comanda": un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

 

"Contract": o Comanda confirmata de catre Vanzator.

 

"Drepturi de proprietate Intelectuala" (in cele ce urmeaza DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

 

"Specificatii": toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

 • Articolul 2 - DOCUMENTE CONTRACTUALE

      Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau email) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

 

1) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

 

2) Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

 

3) TCGV

 

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (email) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

 • Articolul 3 - VALABILIATE

      Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

 • Articolul 4 - EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

      4.1 Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

 

      4.2 Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

 

      4.3 Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, comunicarea prin rubrica "Contact". Vor fi ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul, are libertatea de a gestiona informatiile primate, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 • Articolul 5 - CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

      Vanzatorul poate cesiona si/sau sucontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 • Articolul 6 - DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

      Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.
De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, texte, simboluri, sau orice informatie prezentata pe site-ul susmentionat, nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului. Pentru raportarea problemelor legate de DPI, puteti folosi adresa speciala contact{@}timemaniac.ro (anti-spam, fara acolade).

 • Articolul 7 - CONFIDENTIABILITATE - PUBLICITATE

      Toate planurile, documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, incluzand fara a limita comanda, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.
Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara acordul sau vointa Vanzatorului.

 • Articolul 8 - TERMENE PENALITATI

     In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.
In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

 • Articolul 9 - PRETURI - FACTURARE - PLATI

     Preturile de pe site sunt prezentate in RON si contin TVA (24%). Preturile includ costurile de livrare a produselor, astea find suportate de Vanzator. Pretul final, modalitatea de livrare, plata si termenul de plata vor fi comunicate cu Cumparator la confirmarea Comenzii. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

 • Articolul 10 - RISCURI SI RESPONSABILITATI

     10.1 Livrare

 

     Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem door-to-door catre Cumparator

 

     10.2 Transport - Ambalare

 

     In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

 • Articolul 11 - ACCEPTARE

     Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile in termen maxim egal cu termenul de executie al Comenzii, fara a imputa Cumparatorului eventuale costuri legate de aceste operatiuni. De asemenea, Vanzatorul va respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta si Ordonantei Guvernului nr. 34/2014 . Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului, urmand sa primeasca in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala in scris (document semnat de Cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) pretul Contractului (in afara costurile legate de transport), conditionat de returnarea Bunurilor in termen de 14 zile de la primirea lor. Plata pretului contractului aferent returului, se va face dupa verificarea de catre Cumparator a caracteristicilor tehnice si estetice ale produsului returnat, urmarindu-se ca aceste caracteristici sa nu fi suferit modificari (produs incomplet, defect, avariat, fara ambalaj si/sau accesorii etc.) fata de produsul livrat initial. Plata se va efectua prin virament bancar (exclus plata ramburs), intr-un cont bancar apartinand Cumparatorului si oferit de acesta la solicitarea Vanzatorului, sau prin alta modalitate stabilita de comun acord intre cele doua parti. Vanzatorul are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre Cumparator, in conditiile legislatiei, si sa refuze plata contractului.

Art. 7. din Ordonanta Guvernului nr.130 din 2000: "Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor."

 

Art. 10. din Ordonanta Guvernului nr.130 din 2000: "Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel: a) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant; b) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid; c) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care au fost desigilate de catre consumator"

 

Cumparatorul care isi exercita dreptul de denuntare unilaterala a contractului are urmatoarele obligatii:
Produsele vor fi expediate cu componentele sau accesoriile primite la cumparare, in ambalajul original, in perfecta stare de functionare. Toate cbiectele trebuie sa aiba aspectul identic cu cel avut la primirea lor si dupa caz, sa aiba sigiliile intacte sau sa nu prezinte urme care sa ateste operatiuni interzise de fabricant sau furnizor asupra produselor (spre exemplificare demontarea carcasei unui aparat electronic, modificari ale unor setari, componente, montaje electronice, schimbari in circuitul electric, etc.). Produsele care apartin unei serii limitate se considera produse personalizate si nu pot fi denuntate unilateral de Cumparator. Valoarea obligatiilor banesti ale furnizorilor fata de clienti nu poate depasi valoarea sumelor incasate. Clientul nu poate pretinde nici un fel de daune morale sau materiale peste aceste sume.

 

Cumparatorul va avea obligatia de a completa si semna cererea de renuntare unilaterala.

 • Articolul 12 - MARFURI EXCEDENTARE

     Orice marfuri livrate in exces fata de cantitatea prevazuta in Comanda pot fi refuzate de catre Cumparator in termen de 10 zile calendaristice de la livrare.

 • Articolul 13 - GARANTII

     Toate ceasurile TW STEEL au garantie internationala pentru mecanism valabila 2 ani de la data cumpararii, in orice tara unde exista un distribuitor TW STEEL.
     Pe langa orice alte garantii prevazute de legile aplicabile si detaliate in Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator, acestea garanteaza Cumparatorul impotriva oricarei non conformitati care poate afecta intreaga sau o parte a Bunurilor si Serviciilor, cu exceptia uzurii normale, pentru a perioada specificata in Contract (de obicei 24 de luni) de la data emiterii facturii de vanzare.
13.1 Garantia comerciala se acorda numai la prezentarea certificatului de garanţie, completat clar şi corect, cu stampila punctului de vanzare de la care a fost achizitionat , insotit de Bonul /FacturaFiscala şi  produsul defect.  Bidalac Marius Ciprian PFA  isi rezerva dreptul de a refuza sa acorde service în garanţie (gratuit) sau inlocuirea produsului daca nu se pot prezenta documentele de mai sus sau daca informaţiile conţinute în acestea sunt incomplete sau ilizibile. Garantia nu mai este valabila daca modelul sau seria produsului au fost modificate, sterse, indepartate de pe cartea de garantie sau au fost facute ilizibile.

Cumparatorul are obligatia sa respecte cu strictete instuctiunile producatorului specificate in manualul de utilizare.

In momentul achizitionarii produsului, cumparatorul are obligatia sa verifice daca acesta se afla in perfecta stare.


13.2 Garanţie comercială nu acoperă nici unul din cazurile de mai jos:

      a. bateria, geamul, bratara sau cureaua, remoantorul , axul remontoar ,carcasa, capacul, indicatoarele, minutarul , secundarul,pietrele de pe carcasa/bratara,butoane, telescoape, elemente de placare saul alte inscriptii existente. Desi  bateria Nu este acoperita de garantie, aceasta se poate schimba Gratis  in service-ul nostru , in primele 3 luni de la achizitionarea ceasului.
      b. deteriorarea sau defectele cauzate de utilizarea produsului într-un mod neconform cu instructiunile prezentate in cartea de garantie;
      c. deteriorarea produsului ca rezultat al:

folosirii necorespunzatoare, neglijentei, accidentelor provocate de folosirea improprie , lovituri, socuri puternice , nerespectarea indicatorilor WR( rezistenta la apa), contact cu solventi, detergenti sau in cazul uzurii normale a ceasului , frecarea cu suprafete dure in cazul bratarilor metalice.

      d. interventiei neautorizate in alte centre service

Pulverizare, transpiratie, ploaie usoarǎ, spǎlare

Dus

Baie

Înot

Înot subacvatic

Scufundǎri la adâncime

Caracteristici de rezistentǎ la apǎ

- -

NU

NU

NU

NU

NU

Nu este rezistent la apǎ. Trebuie ferit de apǎ si umiditate

Rezistent la apǎ (3atm)

DA

NU

NU

NU

NU

Rezistentǎ medie la apǎ. Poate rezista la pulverizare, transpiratie, ploaie usoarǎ

Rezistent la apǎ (5atm)

DA

NU

NU

NU

NU

Rezistentǎ medie la apǎ. Poate rezista la pulverizare, transpiratie, ploaie usoarǎ, spǎlarea usoara a mainilor

Rezistent la apǎ (10atm)

DA

NU

DA

DA

NU

Poate fi purtat pe durata înotului, dar nu si la scufundǎri

Rezistent la apǎ (20atm)

DA

DA

DA

DA

DA

Adecvat si pentru scufundǎri de adâncime

" WATER RESISTANT" se poate prescurta uneori "WATER RESIST"
* Tineti intotdeauna butonul in pozitia sa normala (inchisa)
* Strangeti complet butonul tip surub

                 

In cazul in care se prezinta la service un ceas care a avut contact cu apa in alte conditii decat cele prezentate mai sus, conform expertizei tehnice, aceasta isi pierde automat garantia, repararea acestuia fiind eventual posibila contra-cost, daca nu prezinta defectiuni iremediabile.
In cazul unui defect legat de garantia produselor, cumparatorul va avea obligatia de a completa si semna cererea de revizie.

 • Articolul 14 - TRANSFERUL PROPRIETATII

     Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, aceste nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista in document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

 • Articolul 15 - RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR

     Vanzatorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor si Serviciilor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

 • Articolul 16 - RASPUNDERE

     Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 • Articolul 17 - INCALCARE - TERMINARE

     Daca vanzatorul nu executa obligatiile sale, inclusiv in perioada de garantie, Cumparatorul va notifica Vanzatorul asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre Parti in termen de 5 zile lucratoare de la notificare.
Cumparatorul poate sa anuleze o Comanda prin e-mail sau telefonic, inainte ca aceasta sa fi fost expediata. In caz contrar, comanda va face obiectul returnarii bunurilor, mentionat pe site-urile Vanzatorului.

 • Articolul 18 - FORTA MAJORA

     Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 • Articolul 19 - LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

     Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.

 • Articolul 20 - PREVEDERI DIVERSE

     Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numite prevederi nu vor fi aplicate si Partile de vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.
Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.